16. May 2019

Výsledky súťaže Zdravá firma roka 2018

Nadštandardná zdravotná starostlivosť, relax zóny, rôzne športové aktivity, voľno na regeneráciu či automaty na zdravé jedlo. To sú len niektoré z benefitov, ktoré dnes ponúkajú moderné firmy pre svojich zamestnancov.

Víťazmi tohto ročníka sú Duslo, Siemens a YMS

Pre spoločnosti, ktoré svojim zamestnancom poskytujú pridanú hodnotu vo forme zdravotných programov či rôznych iných výhod, vyhlasuje Union zdravotná poisťovňa v rámci projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko pravidelne už od roku 2010 súťaž Zdravá firma roka.

Víťazom už deviateho ročníka tejto súťaže sa stala v kategórii výrobných firiem spoločnosť Duslo, a.s. a v kategórii nevýrobných firiem spoločnosť Siemens. Medzi malými firmami do 50 zamestnancov tento rok vyhrala spoločnosť YMS, a.s.

„Cieľom súťaže je to, aby zapojené firmy ukázali, že je pre nich dôležité poskytovať svojim zamestnancom čo najlepšie podmienky pri práci a motivujú ich k zdravému životnému štýlu. Zdravie a psychická pohoda majú totiž výrazný vplyv na kvalitu práce zamestnancov každej firmy,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.


PF__1226.jpg

Niekoľko príkladov aktivít vo víťazných spoločnostiach

Víťaz v kategórii výrobných firiem, Duslo, a.s., sa zapojil do celoeurópskej kampane Zdravé pracovisko, Detské dopravné ihrisko, čo je edukatívne podujatie pre zamestnancov a ich rodinných príslušníkov.

V kategórii nevýrobných firiem vyhrala spoločnosť Siemens, ktorá pre svojich zamestnancov pripravila aplikáciu, prostredníctvom ktorej si vedia skontrolovať, kto koľko cvičil.

Medzi malými firmami zvíťazila firma YMS, a.s., ktorá má v tíme certifikovanú trénerku a tým prispieva k zdravšiemu životnému štýlu svojich zamestnancov. Zaviedli zdravé úložisko zdravých tém pre svojich zamestnancov.


O výsledkoch rozhodovali odborníci

Firmy, ktoré sa zúčastnili deviateho ročníka súťaže, hodnotila odborná komisia zložená z odborníkov Ministerstva zdravotníctva SR, Regionálneho úradu verejného zdravotníctva SR, Inštitútu bezpečnosti práce, personálnych agentúr a zástupcov Union zdravotnej poisťovne.

CODEUPP s.r.o.