10. Mar 2023

Šport a fyzická aktivita na pracovisku? Základ zdravého zamestnanca

Nie je žiadnym tajomstvom, že pravidelné cvičenie má pozitívny vplyv na naše duševné a fyzické zdravie.

Štúdie ukázali, že ľudia, ktorí pravidelne cvičia, sú produktívnejší, majú lepšiu koncentráciu a sú menej náchylní na choroby. Preto niet divu, prečo stále viac a viac zamestnávateľov motivuje svojich zamestnancov k tomu, aby sa začlenili cvičenie a fyzický pohyb medzi svoje pravidelné činnosti a to dokonca aj na pracovisku.

Nástroj na zvýšenie produktivity

Cvičenie v práci môže pomôcť zlepšiť morálku a zvýšiť produktivitu. Keď sú zamestnanci fyzicky aktívnejší, majú vyššiu energetickú hladinu a to im môže pomôcť lepšie sa sústrediť na svoje úlohy. Cvičenie môže tiež pomôcť znížiť stres, čo môže byť veľmi prospešné pre zamestnancov, ktorých náplň práce je často vykonávaná pod tlakom. Pravidelné cvičenie môže tiež pomôcť znížiť riziko chorôb a zranení na pracovisku, čím práca stáva bezpečnejším a zdravším prostredím.

Cvičenie priamo v práci

Zamestnávatelia môžu fyzickú aktivitu na pracovisku zabezpečiť rôznymi spôsobmi. Cvičenia pri stole sú skvelým spôsobom, ako dostať zamestnancov do pohybu počas pracovného dňa. Jednoduché cviky, ako je strečing, drepy alebo dokonca niekoľko výskokov, môžu pomôcť zamestnancom udržať energiu a sústrediť sa na aktuálne pracovné úlohy.

tired-woman-working-from-home-streatching-after-typing-laptop-late-night-busy-focused-employee-using-modern-technology-network-wireless-doing-overtime-job-reading-writing-searching Large.jpeg

Rôzne firemné benefity

Zamestnávatelia sa taktiež snažia motivovať svojich zamestnancov, aby cvičili mimo kancelárie. Môžu napríklad zamestnancom zabezpečiť Multisport kartu, zľavy do fitness centier, či iných športovísk alebo dokonca usporiadať firemnú ligu, či zápasy v rámci firmy. Zamestnávatelia taktiež často organizujú cyklistické, či bežecké kluby alebo turistické skupiny, aby zostali ich zamestnanci aktívni a posilnili tímového ducha.

Zamestnávatelia často ponúkajú aj odmeny pre zamestnancov, ktorí sa venujú pohybovým aktivitám. Môžu napríklad poskytnúť darčekové poukážky pre zamestnancov, ktorí vykonajú za dané časové obdobie najviac športových aktivít, alebo sa zúčastnia nejakej športovej udalosti.

Správny pohyb vďaka odborníkom

Zdraviu vašich zamestnancov môže pomocť aj spoločnosť Fitclinic, ktorá je dlhoročným partnerom aktivity Zdravá firma roka. Viac informácii a ponuku ich služieb nájdete na www.fitclinic.sk. fit clinik.PNG

CODEUPP s.r.o.